Select Page

Menadžer restorana

Cilj obuke

Obučiti i certificirati polaznike za rad na poziciji menadžera restorana, koji će biti sposobni da vode ustanove male i srednje veličine.

Kome je namijenjena

Iskusnim zaposlenima koji nužno nemaju prethodno obrazovanje u sferi poslovne administracije, ekonomije, turizma, ili opšte ekonomije. Oni moraju imati čvrsto predznanje o struci; samopouzdanje da pokažu inicijativu, te radnu disciplinu i ličnu higijenu koja dozvoljava uspješnu implementaciju obuke. Ako kandidati ne govore engleski, moraju uspješno završiti kurs engleskog jezika, 4. stepen, prije certifikacije.

Stečene vještine

Nakon uspješno završene obuke polaznici će biti sposobni da obavljaju sljedeće dužnosti: rukovode opštim poslovima restorana uključujući pripremne radove i planiranje, organizaciju procesa rada, kontrolu i unapređenje procesa rada, osiguraju transparentne i blagovremene izvještaje o operacijama i finansijama. Detaljni opisi zadataka u ovim dužnostima su pruženi u profilu posla opisanom u posljednjem dijelu programa.