Gastroid® – Centar za razvoj kompetencija organizuje i provodi obuke u ugostiteljstvu za zanimanja kuhara, pomoćnog kuhara, slastičara, konobara, barmena, sobarice, i recepcionera.

Naš cilj je povećati dostupnost usluga praktične obuke odraslih, kako bi povećali njihovu zapošljivost i produktivnost, a samim tim poboljšali i njihov položaj na tržištu rada.

Tofi d.o.o. je pokrenuo Gastroid® – Centar za razvoj kompetencija 2012. godine, uz podršku Švicarske ambasade u Bosni i Hercegovini kroz program ‘Prilika Plus‘.

Naši korisnici su:

–       Poslodavci koji žele unaprijediti vještine svojih uposlenika;

–       Zaposleni sa iskustvom u hotelijerstvu i ugostiteljstvu;

–       Nezaposleni u potrazi za dokvalifikacijom i prekvalifikacijom;

–       Učenici srednjih turističko-ugostiteljskih škola;

–       Pojedinci koji žele steći novo iskustvo.

  

Programi

Svi Gastroid® programi obuke su razvijeni u skladu sa savremenim međunarodnim standardima, uključujući obuke za sljedeća zanimanja: konobar, kuhara, slastičar, recepcioner, barmen, i sobarica. 

Programi se baziraju na praktičnoj i teoretskoj nastavi s posebnim naglaskom na izvođenje praktičnog dijela obuka.

 

USLUGE

Hotelima i restoranima koji žele postati naši klijenti nudimo usluge:

  • Regrutovanja, profiliranja i selekcije potencijalnih radnika i/li kandidata za obuku;
  • Reference za potencijalne kandidate od poslodavaca gdje su osobe ranije bile zaposlene;
  • Preporuke za nadogradnju novih znanja i vještina uposlenih, a na osnovu analize postojećeg osoblja;
  • Obuke zasposlenih i/ili potencijalnih kandidata;
  • Testiranja zaposlenih i polaznika obuke;
  • Certifikacije zaposlenih i novih radnika.

Po završetku obuke, polaznici dobivaju certifikat o uspješnom završenom programu koji je podržan od strane Gastroid-a, Prilikeplus, Švicarske ambasade u Bosni i Hercegovini i partnera.

Sjedište Gastroid-a je u Sarajevu, a ovisno o vrsti obuke, nastava se može organizovati u sjedištu i na lokacijama širom Bosne i Hercegovine kroz in-house trening kod klijenata ili u hotelskim i ugostiteljskim objektima naših partnera.

O projektu

Tofi d.o.o. je pokrenuo poslovni projekat ‘Gastroid- Centar za razvoj kompetencija’, uz podršku Švicarske ambasade u Bosni i Hercegovini. Cilj projekta je povećati dostupnost usluga praktične obuke odraslih, kako bi povećali njihovu zapošljivost i produktivnost, a samim tim poboljšali i njihov položaj na tržištu rada.
Strategija saradnje Švicarske u Bosni i Hercegovini za period 2017.-2020. je izraz obnovljene posvećenosti Švicarske nastavku dugoročnog partnerstva sa Bosnom i Hercegovinom. Osnovni cilj Švicarskog programa saradnje je da obezbijedi više i bolje ekonomske, socijalne i političke mogućnosti i perspektive za sve ljude u Bosni i Hercegovini.
Ambasada Švicarske ostaje odgovorni partner za implementaciju strategije.