photo

Slobodan Kakuća

Trener

Impozantnih 40 godina iskustva u ugostiteljstvu i hotelijerstvu. Od konobara, barmena do rukovodioca Službe za hranu i piće i profesora praktične nastave. Od početaka davne 1973. godine u Bristolu do 2014. u Holiday Innu, još je aktivan, pun snage i znanja koje i dalje revnosno prenosi. Govori ruski i engleski jezik.

photo

Envera Mulaomerović

Trenerica

Od kuhinje, preko posluge u sobi do glavne domaćice hotela, gospođa Envera nosi zavidno iskustvo iz branše. Skoro 30 godina rada u ugostiteljstvu i hotelijerstvu čini je stručnjakom u obukama za domaćice hotela.

photo

Suvad Dizdar

Trener

VKV slastičar, šef slastičarne Hotela Bristol, Hotela Europa i stručni nastavnik praktične nastave u ugostiteljskoj školi u Sarajevu samo su neke od radnih stanica ovog profesionalca sa preko 35 godina iskustva u polju slastičarstva.

photo

Miroslav Bilić

Trener

Srebrenih 50 godina iskustva u branši. Kao tehnolog i vrtsan poznavalac hotelijerstva i ugostiteljstva, projektant kuhinja i ugostiteljskih objekata, direktor više hotela. Gotovo da nema ugostiteljskog objekta u Sarajevu i okolici kojem nije dao svoj pečat. Neprikosnoveni stručnjak svog zanata. Govori više stranih jezika – francuski, italijanski, engelski i njemački.

photo

Adis Doljančić

Trener

Mlad i uspješan, s višegodišnjim iskustvom pomoćnog i glavnog kuhara u profesionalnim kuhinjama sarajevskih hotela i restorana (4 sobe gospođe Safije, restoran Lovac, Hotel Art, restoran Maroko). Koristi svaku priliku da usavrši znanje i vjerno ga prenese svima koji su željni učenja. Govori engleski jezik.

photo

Aida Bešić – Delić

Trenerica

Dugogodišnje iskustvo u radu u međunarodnim organizacijama uvelo je Aidu u novu branšu uslužnih djelatnosti gdje kroz kratak period rada postiže iznimne rezultate u polju ugostiteljstva kao vlasnica apartmana. Od obučavanja osoblja do menadžerskih poslova u branši spremna je da stečeno znanje prenese dalje kroz praksu. Aktivno govori engleski i njemački jezik.

photo

Fatima Mačković

Trenerica

Specijalistkinja za gastronomiju, gastro menadžerica i kvalificirana HACCP menadžerica. Dugogodišnje iskustvo u struci u inostranstvu i u zemlji (OMV, Gazprom). Veliko znanje iz branše i prakse daje joj kvalitete vrhunskog stručnjaka u svom polju. Tečno govori njemački jezik.

photo

Mirza Softić

Trener

Dvadesetogodišnje kulinarsko iskustvo iz prestižnih BH restorana oblikovalo je ovog mladog čovjeka u stručnjaka koji sa zadovoljstvom prenosi kulinarsko znanje. Trenutno zaposlen kao šef kuhinje u Coloselum Clubu Sarajevo. Tečno govori engleski jezik.

photo

Maid Mujić

Trener

Hoteli Holiday Inn, Hollywood, Hills, Eden, Garden City i restoran Velika bašta su mjesta gdje se Maid oblikovao kao profesionalac u kuhinji. Svoje bogato znanje aktivno prenosi na obukama kroz praktičan rad.

photo

Dalibor Šunjić

Trener

Skoro 20 godina iskustva na pozicijama konobara te voditelja restorana. Radno iskustvo stjecao u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Zadnjih pet godina radi na poziciji F&B Managera hotela Mepas i voditelja restorana Prestige, Mostar.

photo

Jadran Miličević

Trener

Radio na pozicijama kuhara te voditelja kuhinje u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Njemačkoj i Italiji proteklih 17 godina. Zadnjih šest godina radi na poziciji voditelja kuhinje i voditelja HACCP sustava u restoranu Prestige i hotelu Mepas, Mostar.

photo

Senad Gosto

Trener

Višegodišnje radno iskustvo (22 godine) proveo radeći na raznim pozicijama u kompanijama i ustanovama koje se bave ugostiteljstvom, turizmom i obrazovanjem. Učestvovao u brojnim projektima lokalnog i regionalnog značaja, kao i stručnim takmičenjima. Pružao i konsalting usluge iz oblasti ugostiteljstva. Trenutno je na poziciji profesora praktične nastave u Ugostiteljskoj stručnoj školi u Mostaru. Ujedno je i regionalni koordinator Gastroid centra za Mostarsku regiju.

photo

Alma Hadžimahović

Trenerica

Skoro 30 godina radnog iskustva u ugostiteljstvu, a zadnjih 10 na poziciji profesora kuharstva i nastavnika praktične nastave J.U.SREDNJA EKONOMSKA I UGOSTITELJSKO_TURISTIČKA ŠKOLA MOSTAR. Završila studij na nastavničkom fakultetu i menadžment u turizmu.

photo

Jasna Galić

Trenerica

Dugogodišnje iskustvo u gastronomiji sa specijalizacijom u slastičarstvu. Radno iskustvo stekla u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini na pozicijama F&B Managera i voditeljice kuhinje. Trenutno na poziciji voditeljice kuhinje HERCEG Etno sela Međugorje.

photo

Haris Keč

Trener

photo

Tarik Kurt

Trener

photo

Draško Dakić

Trener