Metoda izvođenja obuke će obuhvatiti teorijsku i praktičnu nastavu po Gastroidovim programima. Svi Gastroid programi su razvijeni u skladu sa savremenim međunarodnim standardima, uključujući obuke za sljedeća zanimanja: kuhar, konobar, slastičar, recepcioner, barmen i sobarica, kao i za voditelje hotela i restorana. Praktična nastava čini 80% programa obuke.
Obuka će se zasnivati na osnovnim principima obuke odraslih:
‐ praktična obuka, fokusirana na usvajanje vještina kroz vježbe;
‐ integrisanje novih ideja sa postojećim znanjem, razmjena ideja;
‐ nadogradnja postojećih znanja i iskustva polaznika (teorijsko i praktično).
Način rada
–      Direktno učešće svakog pojedinca;
–      Metodologijom intenzivnog komuniciranja za pojedina zanimanja: timski rad, vođenje timova i učestvovanje u timu;
–      Izvođenjem niza vežbi i primjera;
Naši treneri
Treneri prolaze kroz andragošku obuku i pripremu kako bi metodom podučavanja uz primjenu razvijenih nastavnih programa ponudili standardizovanu obuku za stručna zanimanja.